Friday, April 13, 2012

Penconteng - Syiela fahsha. kahkahkahkah

video

Okay. kali ni penconteng taknak tulis entri apa-apa. kalau lu orang nak kutuk pergi meninggal dengan lu orang. kakakaka. Penconteng pedulik apa ! Yang nak kutuk boleh pergi dekat hujung belah kanan sekali ada button merah. tekan dekat situ. Tak susah kan ?

Jadi....

Ahh.. serius penconteng takde idea nak tulis arini.

P/s : rase-rase lu orang penconteng boleh jadi penyanyi ? pppuuuiii ! kakakaka




Penconteng Dan 3 Little Girls.



Scene lepak cc berjam-jam penconteng dah tak berape into sangat dah sekarang ni. Ada satu sebab je penconteng tak lepak cc dah,budak-budak sekarang banyak sangat layan web porn. Penconteng takot penconteng terpengaruh. Tapi tadi penconteng terpaksa naik cc sebab nak cari sorang puaka ni.


Bila penconteng naik je, penconteng tengok cc penuh dengan budak-budak. Penconteng dah mula nak menyirap. Penconteng tarik kolar baju sorang budak terus tanya,  " nampak kicap tak ? ".


" sini cc bang, bukan kedai runcit ", jawab budak tadi tanpa rasa bersalah. Terus penconteng kaut kepala dia hentak kat keyboard. " gua cari orang nama kicap, bukan cari kicap cap kipas udang ! ", terang penconteng dengan detail. Budak tadi itu mengerekot kesakitan.


" kicap keluar beli nombor jap ", kata seorang puaka yang penconteng kenali. " kicap, kicap, hati kau pon sehitam namamu ", monolog penconteng seorangan persis sinetron Indonesia. Cuma penconteng tak jegilkan biji mata je.


Baru sahaja penconteng mahu melangkah keluar dari cc penconteng terpandang sesuatu. Ada 3 pc sebaris tengah digunakan sekumpulan budak-budak pompuan. Mengikut firasat seorang brader-brader, penconteng syak umur diaorang tak melebihi subjek geografi lagi. Mungkin masih di tahap subjek kajian tempatan.


Tapi bukan umur diaorang yang menarik minat penconteng tapi apa yang tengah tertera di skrin pc diaorang. Tiga-tiga budak pompuan tadi tu tengah tulis blog. Sifat ingin tahu penconteng meluap-luap. Adrenalin mengalir-ngalir. Penconteng rapati kumpulan budak pompuan itu pada jarak yang tidak boleh dikategorikan sebagai gangguan seksual.


" eh eh, kau tulis pasal ape ? '', soal sorang budak perempuan berambut ekor kuda kepada budak perempuan bertudung hitam. " aku tulis pasal aku kene marah dalam kelas tadi la ", jawab budak perempuan bertudung hitam dengan muka separa muram.


" kau tulis pasal ape pulak ? ", soal budak perempuan berambut ekor kuda lagi. Kali ini kepada budak perempuan berambut pendek macam Winona Ryder. Comel comel. " aku tulis pasal abang aku. dia kan suka kacau aku. kau ? ", jawab budak perempuan berambut pendek macam Winona Ryder dan pada masa yang sama memulangkan kembali pertanyaan kepada budak perempuan berambut ekor kuda.


" aku tulis pasal afiq ", jawab budak perempuan berambut ekor kuda sambil tersengih-sengih macam muka nak mintak pelempang. Serentak kawan-kawannya yang terdiri daripada budak perempuan bertudung hitam dan budak perempuan berambut pendek macam Winona Ryder menyebut " eeeeeeeeeeeee!! " secara serentak dan harmoni.


Penconteng tersedar dari lamunan. Ape cilake penconteng pergi layan budak-budak kecik macam ni. Penconteng keluar dari cc dengan perasaan sesal kerana membiarkan otak penconteng terpengaruh.




" budak-budak memang melalaikan ", bisik hati penconteng..


Wednesday, April 11, 2012

Suspek kepala bana !!


Beberapa hari yang lepas...

Penconteng sedang mencekak pinggang sambil melihat ke arah pokok bunga di depan rumah. Sesekali penconteng tersenyum. Hidup bertemankan seorang makwe memang ohsem. Lebih-lebih lagi bila datang musim buah durian.  Memang cik ampang lah di sisi untuk memujuk penconteng dengan gaya paling comel untuk makan buah durian. Sampai dajal turun pon penconteng takkan sentuh dan bau durian.  kakakaka

PREEEENNNGGG !! PRENNGGG !! PRENGGGGG !!

Sebijik motor Honda EX5 sedang terbabas masuk ke area laman rumah penconteng. Jika tidak dihalang mungkin puaka ini akan terbabas sampai ke Sg.Besi. Dengan tangan masih mencekak pinggang, penconteng hulurkan kaki kanan menghadang motor tersebut. Motor itu berhenti, penunggangnya terpelanting ke tepi garaj kereta, kaki penconteng sedikit kebas. Kebas tapi masih steady.

" haa, lu Bob ! Bawak motor serupa cilake ape jadah ? Lu tahu tak orang gemuk tak sesuai merempit ? ", soal penconteng sambil memberikan renungan makrifat.

" brek gua tak makan la ", jawab Bob dgn muka kesian.

" haa, apesal datang rumah gua ni ? ", soal penconteng sambil membetulkan lipatan kaki seluar jeans.

" dahaga ni. Bagi la air dulu. air masak pon takpe, tapi kalau air oren lagi bagus ", jawab Bob sambil melihat-lihat sikunya yang sedikit luka kesan dari pelantingan tadi.

" meh sini ’’, jawab penconteng ringkas. Bob mengekori dari belakang. Sampai di beranda rumah penconteng hulur sebotol besar air pada Bob. Penconteng menyuruh Bob menyambung kembali perbualan kami tadi.

" Lu tahu tak Apis masuk dalam malam tadi. Die saspek ape entah. ", gosip Bob sambil meneguk air dari botol yang penconteng bagi tadi. Penconteng mengucap panjang.

Cukup penconteng tak sangka Apis yang merupakan antara puaka berhati murni yang penconteng kenali pon terjebak sama dalam masalah ni. Sambil memikirkan hal Apis, penconteng melihat ke langit. Kelihatan langit cerah. Masa yang sesuai untuk bermain layang-layang.



Hari ini...

Sedang penconteng asyik duduk di atas buaian di bawah sinar rembulan, penconteng terlihat satu susuk badan yang penconteng kenali lalu di depan rumah. " Woii Apis !! Lu sini jap ", jerit penconteng tanpa segan silu. Apis datang ke arah penconteng dan duduk di sebelah tanpa disuruh.. "apesal ? ", tanya Apis ringkas.

" Lu nak jadi ape ni Apis sampai masuk-masuk dalam ni ? Lu jadi saspek ape ? Lu isap dadah ke ? Kan gua dah kata jangan isap dadah jangan isap dadah lu degil jugak kan. Lu betul-betul macam budak-budak. Cepat sangat terpengaruh, budak-budak pon setakat terpengaruh dengan tivi je. Lu tengok diri lu sekarang. Kurus, pucat pulak tu. Ape nak jadi la dengan lu ni Apis ", bebel penconteng bertalu-talu.

" Lu cakap cilake ape ni ? Gua baru keluar wad, saspek denggi la saitann !! ", balas Apis dengan lincah.




Penconteng buat-buat tengok lampu.







P/s : Bob, kalau lu baca entri ni penconteng nak kasitau lu satu je. Cepat-cepat keluar dari Malaysia sebelum penconteng dapat jumpa lu !!!

Tuesday, April 10, 2012

Pokok krismas dekat masjid.



Bila dah masuk peringkat remaja, pergi sembahyang jumaat dah tak berapa nak seronok macam zaman dulu. Ada je puaka yang menghasutnya. Masa tu alasan baru balik sekolah dan tak sempat nak siap adalah alasan paling unggul sekali. Punya lah unggul sampai peluang nak kena tampar tu cerah gila.

Bila pergi masjid, penconteng biasanya akan terus menuju ke bawah satu pokok kelapa rendang ni. Masa tu scene baru nak belajar hisap rokok sambil dengar khutbah dari luar tengah in. Sekarang pon penconteng syak tengah in lagi bagi budak-budak baru nak up macam peconteng dulu. Biasanya bila lepak sama-sama puaka tadi, takde topik lain yang dibualkan melainkan cerita pasal makwe jugak.

Ada satu jumaat dalam satu minggu dalam satu bulan dalam satu tahun tu, penconteng seperti biasa menuju ke arah port biasa baru nak belajar hisap rokok. Puaka-puaka baru start nak buka topik cerita. Tapi penconteng tak layan sangat sebab telinga tengah fokus dengar khutbah. Masa tu musim kemarau tapi angin boleh tahan kencang jugak. Pelepah-pelepah kelapa yang dah kering tu habis melurut ke bawah. Tak steady macam zaman dia segar dulu.

" Gua baru beli lighter baru, dia punya api boleh tahan padu jugak ", kata seorang puaka sambil lambung-lambung lighter. Apa cilake pasal lighter pon nak eksyen. Penconteng syak spesies macam ni memang jarang hidup lama.

" Lighter baru ni dia punya minyak boleh refill, kira macam teknologi jugak la ", sambung puaka tadi sambil menyalakan rokok. Tak sedar dia dah bodohkan diri sendiri. Minyak dengan gas pon tak tahu beza. Nampak sangat budak kelas bawah.

Bila penconteng tengok puaka tadi ambil 5-6 kali cubaan jugak nak nyalakan rokok dia terus penconteng sound, " lighter bukan main teknologi lagi, nak cucuh rokok pon susah. Ni lighter gua ni, jangan kata rokok, setakat nak bakar pelepah kelapa tu sekali try pon takde masalah ". Habis je ayat terus penconteng kasi demo sekali.

Tapi entah angin dari mana yang datang, api yang mula-mula kecik tadi tiba-tiba marak. Punya la marak sampai dia merebak ke pelepah atas. Puaka-puaka dah lari lintang pukang bila tengok api dah makan habis satu pokok. penconteng tergamam. Tak sangka sampai begitu hebat sekali teknik pembakaran penconteng.

" Woi !!! Sapa yang buat pokok krismas tu pergi padamkan balik api dia. Aku lempang sorang-sorang karang !! ", jerkah seorang pakcik dari beranda masjid. Sebab penconteng masa tu belum brader-brader lagi, penconteng ikutkan saja cakap pakcik tu. Dalam 7-8 trip jugak la angkut air dari kolah masjid nak kasi api tu padam.

Nama penconteng meletup-letup lepas kejadian tu. Sebut je pokok krismas kat masjid, semua orang tahu penconteng yang punya angkara. Kaki bakar, kaki cucuh, pembisik api dan macam-macam gelaran lagi penconteng dapat masa tu. Tapi penconteng tak riak sangat sebab kalau tahu dek abah memang penconteng pulak yang kene bakar.


Tadi masa penconteng ke masjid, penconteng tengok pokok kelapa tu dah sembuh kembali dari kecederaan penconteng lakukan banyak tahun yang lepas. Bila penconteng teringat balik terus penconteng tersenyum sambil masuk ke dalam masjid dan mengambil tempat di saf depan. Penconteng mula tersedar yang......




kaki bakar sudah menjadi seorang yang matang sekarang..keh keh keh..

Monday, April 9, 2012

Dari Berbual - Lady Of Jalan Bangi.




Penconteng dah perati lama sorang makcik dekat area rumah penconteng ni. Hari-hari dia buat kerja macam biasa, isnin membawak ke selasa, selasa membawak ke rabu, rabu membawak ke khamis dan begitulah seterusnya. Tujuh hari seminggu, tak pernah cuti. Pukul 6 pagi dia dah standby duduk kat port biasa dia dengan sebijik meja. Kadang-kadang dia pakai baju kaler kuning, kadang-kadang kaler merah biji kundang, kadang-kadang kaler hijau pucuk pisang. Pendek kata, ikut dia la nak pakai baju kaler apa pun.

Driver teksi, budak sekolah, brader kerja gomen, abang polis, abang askar, kutu rayau, pekerja mekdi, makwe kilang, kakak cikgu sekolah semua berhenti dekat dia tiap-tiap hari. Pilih-pilih, kasi duit lepas tu jalan. Penconteng syak makcik ni dah banyak berjasa dekat ramai orang. Kalau takde dia kompem ramai orang pergi kerja dengan perut kosong. Bila kerja dengan perut kosong ni, kerja pun jadi tak power sangat. 

Bila kurang power, kurang la produktiviti. Bila produktiviti menurun, sesuatu syarikat itu akan dilanda masalah. Itu kalau pekerja syarikat swasta, kalau pekerja kerajaan macam mana ? Lagilah haru biru, mana yang nak buat kad pengenalan berjam-jam kena tunggu sebab kakak kaunter kerja dengan perut kosong jadi kerja dia tak solid macam biasa. Mana yang nak apply geran tanah pun begitu jugak. 

Budak sekolah belajar dengan perut kosong memang satu ilmu pun tak masuk. Driver bas pulak mulalah drive bas macam celaka sebab lapar sangat. Abang polis tak makan punya pasal mulalah jadi baran semacam. Dekat sini kita boleh tengok betapa pentingnya peranan seorang makcik penjual nasik lemak.

Sekarang ni penconteng nak tanya satu je. Agak-agak boleh ke tidak kita start buat fanpage untuk makcik tu tadi kat fesbuk. Lepas tu kasi la satu title kat dia, baru sedap sikit ye dak ? Kalau tak dapat title " lady of libertypun, dapat title  " lady of jalan bangi " pun dah kira ok.


Penconteng harap lu orang boleh pikir serius tentang hal ni..

Saturday, April 7, 2012

Dari Berbual - Rentak

" Enam tahun !! '', kata puaka di sebelah penconteng tiba-tiba. Penconteng dah mula rasa tak sedap hati. Selalunya kalau puaka ni cakap pesen macam tu maksudnya adalah hikayat yang dia nak ceritakan.

"Apa enam tahun ? ", kata peconteng melayankan saja puaka yang sedang membaling-baling batu ke pasir.

"Enam tahun gua tunggu dia. Sabar tak sabar la gua. Lu cakap mana nak cari lelaki macam gua ni ? Sabar, kuat agama, hensem, banyak duit pulak tu. ", kata puaka sambil menepuk-nepuk dada. Penconteng rasa macam nak mencarut tapi penconteng tahankan dulu. Takut-takut si puaka terus merajuk balik rumah..

" Lu dengar nasihat gua ni, kalau lu minat mana-mana makwe, lu cari dulu rentak cinta tu dulu. Nak cari rentak ni bukan kerja senang, mahu makan tahun-tahun jugak. ", sambung puaka serius sambil melukis-lukis di atas pasir dengan ranting kayu. Dia mula melukis gambar love yang agak besar.

Penconteng angguk perlahan..

" Benda ni lebih kurang sama macam nyanyi lagu karaoke. Kali pertama, kali kedua mungkin lu nyanyi tak ikut rentak lagi. Tapi percaya cakap gua, kalau lu teruskan nyanyi mungkin dalam percubaan keseratus ke keseribu ke lu dah dapat nyanyi dengan rentak yang betul. Lagi padu dari penyanyi asal lagu tu sendiri, " kata puaka dengan berspirit.

" Penting sangat ke benda rentak-rentak ni ? ", tanya penconteng sambil menahan rasa nak mencarut sebab puaka ni mengaku hensem sebentar tadi.

" Haah, lu jangan ambil mudah pasal rentak ni. Gua serius nak bagi nasihat kat lu ", jawab puaka sambil tiba-tiba berdiri dan melepaskan keluhan.

" Ok, gua dengar nasihat lu. Tapi apa-apahal pon gua nak tahu, lu cari-cari rentak sampai 6 tahun ni sekarang makwe tu dah suka kat lu la ek ? ", soal penconteng dengan hati membuak-buak dengan perasaan ingin tahu.




" Haram. !! ", jawab puaka ringkas.


Malam itu dengan bersaksikan awan biru di langit, seorang lagi puaka tewas dalam percintaan.

Friday, April 6, 2012

Dari Berbual - god of cookery.




Bila sebut pasal makanan dan masakan, kita akan terbayang golongan mak, chef yang kebanyakannya lelaki, pakcik tukang masak dekat kenduri dan brader tukang masak kedai siam. Penconteng bukan nak mempersoalkan jantina siapa lagi hebat, jangan risau, penconteng bukan ultras lelaki cuma penconteng nak memberi pendapat kenapa kebanyakan makanan yang dimasak oleh golongan lelaki lebih power dari golongan makwe.

Penconteng percaya golongan makwe terlalu mengharapkan buku resipi ketika baru hendak belajar memasak. Ketika golongan makwe sibuk membelek buku resipi, golongan lelaki telah mempersetankan buku resipi dan mencuba bereksperimental dengan berbagai jenis masakan. Mereka menolak norma dan undang-undang dalam memasak. Apa yang golongan lelaki pentingkan ialah lidah mereka. 

Kadang-kadang golongan lelaki turut melawan arus ketika memasak. Mereka terlalu rebel dalam masakan hinggakan seringkali mereka membuat sesuatu yang gila seperti meletakkan bunga kantan dalam sup. Tetapi hanya sesuatu yang gila mampu menjadi sesuatu yang genius. Terlalu biasa dan berhati-hati boleh membosankan dan inilah kesilapan yang selalu dilakukan oleh golongan makwe.

Fokus ketika memasak. Penconteng sangat yakin golongan lelaki lebih fokus ketika memasak. Bila mereka turun ke dapur, mereka telah bersedia memberikan segala tumpuan pada masakan. Rasa hormat dan fokus pada masakan membuatkan makanan itu mempunyai soul yang tersendiri. 

Berlainan dengan golongan makwe yang selalu melakukan kesilapan kedua, tidak respek pada seni memasak. Memotong bawang sambil bergayut dengan pakwe, tengah menumis sempat lagi jeling ke rancangan melodi kat tivi, tunggu kuah mendidih pun sempat belek cermin lagi menyebabkan masakan mereka hilang punca.

Seperti yang kita tahu,keadaan dapur ketika golongan lelaki sedang memasak adalah sangat neraka. Lesung batu, pisau, penapis, blender, bawang, periuk bergelimpangan tetapi ini juga yang menyebabkan makanan mereka mempunyai rasa. Suasana memasak yang havoc dan fun menyebabkan lelaki lebih bersemangat ketika memasak.

Cuba bayangkan golongan makwe memasak. Lepas guna piring sebijik basuh, lepas ambil sos tiram simpan semula dalam peti ais, lepas tapis santan, basuh semula penapis. Ini sangat-sangat skema. Cara memasak yang terlalu skema menyebabkan golongan makwe telah membahagikan otak mereka. 

Mereka harus tahu yang bila memasak kita harus memasak sahaja. Kerja-kerja membasuh perkakas dan menyimpan barang harus dilakukan ketika kerja memasak sudah siap atau pun telinga dipulas oleh mak sahaja. Seni memasak adalah seni yang senang dipelajari tetapi sukar dimahiri. Celaka, power jugak ayat  penconteng ni..

Penconteng harap golongan makwe yang membaca entri penconteng ini dapat belajar sesuatu. Cuba jadi sesuatu yang wild atau seekor Kitchen Animal ketika memasak, percayalah anda akan melihat perbezaannya. Ketika penconteng menulis entri ini, penconteng baru sahaja lepas memasak. Dan hari ini, penconteng belajar sesuatu, terlalu kreatif juga boleh membunuh.



Maggi goreng asam laksa misalnya..



P/s: Kalau lu orang kata lu orang sudah terlalu terlambat untuk belajar memasak, lu orang gila !!!

Thursday, April 5, 2012

Songsang woii..!! songsang.. !!




*** Cerita ini adalah rekaan semata-mata, tiada kaitan dengan yang hidup atau yang telah mati. Pengawasan ibu bapa diperlukan bagi kanak-kanak yang berumur di bawah 18 tahun ***

Penconteng lelaki tulen, dibesarkan dalam sebuah keluarga bahagia yang serba sederhana. Dari kecik penconteng dididik orang tua suruh hormat kat orang lebih dewasa, " nanti hidup engko orang lebih berkat dan dihormati orang sekeliling ". 

Sebab orang tua penconteng, penconteng dapat hidup 24 tahun di muka bumi ni. Dari sesuap bubur, dari sebotol susu, dari selibas rotan, dari penampor cap tangan ( okay. yang ni tipu ), penconteng membesar jadi manusia. Minta saja apa pun, seboleh mungkin orang tua penconteng cuba penuhi. 

Akhirnya, berkat kesabaran dan pengorbanan orang tua penconteng, penconteng dapat masuk IPTA. Pung pang pung pang study, makan tahun lama dia, dapatlah penconteng segulung ijazah. Dari ilmu yang orang tua penconteng hantar penconteng belajar, dari pengalaman yang penconteng sauk selama bertahun-tahun hidup, penconteng berjaya dapat kerja bagus. 

Bertahun curi pengalaman kerja sana-sini, penconteng dipelawa untuk menjadi Personal Assistance kepada seorang menteri. Tak fikir banyak, penconteng sebat pelawaan tu, gaji pun lebat. Boleh berkelana merata tempat ikut boss. Tak ada apa yang boleh dibanggakan sangat, tapi penconteng bangga boleh buat orang tua  penconteng bangga. Pada mereka, berbaloi segala penat lelah membesarkan penconteng. 

Hari makan hari, bulan makan bulan, kesungguhan penconteng buat kerja membuatkan penconteng makin diyakini oleh boss. Segala apa kerja yang diberi, penconteng buat tanpa banyak songeh, iya, penconteng memang handal. Orang tua penconteng juga yang ajar penconteng semua benda ni. Buat apa benda sekalipun, biar berjaya, jadi yang terbaik dalam apa benda yang dibuat.

Boss penconteng ke Amerika, penconteng ikut sama. Boss penconteng ke Arab Saudi, penconteng pun ada sekali. Pendek kata, mana boss penconteng ada, situ jugalah penconteng ada. Boss penconteng masuk tv, penconteng pun tumpang sekaki enter frame. Pergi meninggal la orang nak cakap apa, yang penting orang tua  penconteng boleh cerita kat orang kampung nanti anak dia masuk tv. 

Makin lama penconteng kerja dengan boss penconteng, makin rapat penconteng dengan beliau. Dalam 24 jam sehari, boleh kata lebih separuh hari penconteng bersama boss penconteng. Penconteng pun dah anggap dia macam bapak penconteng sendiri, umur dia pun baya-baya bapak penconteng.

Satu hari yang kelam, boss penconteng panggil pergi rumah dia, ada hal urgent katanya. Sesampai penconteng di sana, boss penconteng jemput penconteng masuk. Anak bini dia tak ada kat rumah. Boss penconteng bagi kerja suruh siapkan, tak ada la banyak manapun. Penconteng buat kerja kat bilik boss penconteng. 

Tiba-tiba, boss penconteng datang dekat dengan penconteng, tanya benda pelik-pelik, penconteng pun jadi pelik. " Apa sangap sangat ke boss ni ? ", hati penconteng tertanya-tanya. Tak semena-mena boss penconteng cuba meraba kelelakian penconteng. Penconteng tepis dengan tangkas, jangan main-main, kecik-kecik dulu penconteng belajar silat cangkuk. Silat ni, sekali leher kena cangkuk, seminggu teleng pergi dia.

Boss penconteng tolak penconteng ke dinding, cuba lucut seluar penconteng. Penconteng kerah tenaga muda  penconteng melawan. Bukan susah mana pun. Mendenye badan muda kuat-kuat dengan orang tua pun tak boleh nak lawan ? Penconteng anak jantan woiii.!! Hari tu baru penconteng tahu yang boss penconteng ni agak songsang. Dulu penconteng dengar orang cakap saja, sekarang penconteng dah kena sendiri.

Penconteng hulur tangan kat boss penconteng nak angkat dia, dia bangun. Penconteng cakap kat boss penconteng, jangan main gila dengan penconteng. 

Penconteng ada cik ampang, penconteng ada impian besar. 

Kalau diri sendiri penconteng tak boleh nak pertahankan, macam mana penconteng nak jaga cik ampang penconteng, bakal bini penconteng ? 

Tak sekali-kali penconteng akan hanyut dengan benda-benda tak lurus macam tu. 

Penconteng ada hak nak pertahankan diri penconteng dari dinodai makhluk sama jantina. 

Penconteng ada mak bapak lagi, maruah dan air muka diorang penconteng nak kena jaga juga. Malu orang tua  penconteng kalau tahu penconteng kena tala dengan orang tua, sumpah malu.

Apa guna badan penconteng kuat-kuat, sikit punya tegap, dengan orang tua pun penconteng tak boleh lawan ? 

Boss penconteng tu dah la tak berapa sihat. Kadang-kadang bila sakit, nak jalan pun bini dia tolong pimpin. So mana logiknya kalau penconteng dinodai oleh boss penconteng yang uzur tu?

Penconteng anak jantan woii, penconteng muda, penconteng masih kuat. Segala kelebihan ada kat penconteng. Mana mungkin hidup penconteng digelapkan oleh peristiwa hitam macam dinodai boss sendiri ?

Otak letak kat kepala, bukan kat kepala lutut wooiiii...!! Faking !!

Apa macam ? Macam Kisah Benar kat TV3 ye dak ? keh keh keh..

P/s : Ingat !!! Cerita ini adalah rekaan semata-mata, tiada kaitan dengan yang hidup atau yang telah mati. Sila percaya. Lu orang tak percaya lu orang boleh pergi meninggal. 

Wednesday, April 4, 2012

Dari berbual - Bukan.

Bukan pelangi namanya jika berwarna satu.
Bukan mentari namanya jika sinarnya gelita.
Bukan sungai namanya jika airnya tidak mengalir.
Bukan pantai namanya jika pasirnya tidak berselerak.

Bukan cinta namanya jika hati tidak terguris.
Bukan kekasih namanya jika tidak pernah cemburu.
Bukan cinta namanya jika air mata tidak menitis.
Bukan pencinta namanya jika tidak pernah merindu.

P/s : Jangan tanya penconteng kenapa tulis entri kali ni macam ni. Penconteng bizi dengan nombor sekarang woii.. Siapa tanya penconteng tendang perot lu orang sampai senak !