Tuesday, March 20, 2012

Lu orang nak kaya dengan cepat ?? sila baca..

Okay, penconteng macam dah sihat sikit dari accident hari tu.Penconteng syak puaka yang bawak motor dengan penconteng aritu noob lagi pesen budak baru nak naik. Baru belajar dua tiga kali corner dah bersepahsekali dengan penconteng. Jadi penconteng rasa penconteng tangguhkan dulu niat penconteng nak pergi berubat kat himalaya tu. Lagipon penconteng makin tawar hati bila dengar citer yang makwe-makwe Himalaya ni takdela cantik sangat. Tak comel macam makwe Ampang.

Kembali pada tajuk, penconteng yakin semua orang dalam dunia ni nak kaya. Siapa tak nak kaya dia bodoh. Senang citer, dengan bantuan encik gugel, penconteng dah berjaya temui rahsia untuk jadi kaya dalam jangkamasa yang pendek. Dekat bawah ni penconteng senaraikan cara-cara terunggul untuk lu orang menjadi kaya dengan sekelip mata.  1. Join MLM
  2. Main Nombor Ekor
  3. Rompak Bank
  4. Kahwin dengan orang kaya
  5. Jadi ahli politik
  6. Login facebok tiap-tiap minit ( ok, yang ni memang faker !! )

Selepas dianalisis, penconteng amat pasti yang cara no 1 adalah mitos semata-mata. Kekayaan yang ditunjukkan budak-budak MLM ni hanya fiction semata-mata. Dalam senarai 10 orang paling kaya dalam dunia hatta di Malaysia sekali pon takde sorang pon dari diaorang ni yang penconteng tengok ada business MLM. So, sape yang join benda jadah ni sila rase loser sekarang.

Cara no 2 pulak tidak begitu praktikal melainkan jika lu orang mempunyai tuah tanpa tolok banding nya. Tapi jika lu orang selalu jatuh longkang, kene kejar dengan anjing, hari-hari kene rejek, sila abaikan cara ni. Lagipon penconteng dengar sape makan duit dengan cara no 2 ni hidup dia tak tenang.

  Penconteng mencadangkan cara no 3 ni hanya kepada sesiapa yang memiliki hati kering. Kalau dengar bunyi anjing melolong malam-malam pon dah goyang, sila cuba cara lain. Cara ini juga mempunyai kelemahan iaitu lu org terpaksa berkongsi dengan partner in crime lu org. Kalau duit rompakan tu 100K pastu nak bahagi pulak dengan 2-3 orang sangat la cilakenye. Ape jadah gertak-gertak cashier, elak-elak peluru senapang patah, kejar-kejar dengan polis pastu dapat 30K lebih sorang je ye dak ?

Cara no 4 sedikit taktikal. Lu orang memerlukan skill yang tinggi jika mahu cuba menjadi kaya. Dengan cara ni, nak goda orang kaya bukan senang, Pastu nak pujuk-pujuk suruh kahwin dengan lu orang pulak. Ape lu orang ingat orang kaya ni bodoh ke nak kahwin senang-senang macam tu je ? Kalau diaorang bodoh takde la diaorang kaya ye dak ?

Ok, cara no 5 adalah cara yang penconteng rasa paling berkesan untuk kaya dengan cepat. Nak jadi ahli politik takde la susah sangat sebenarnya. Lu orang hanya perlu tahu membodek, menipu, bercakap dengan lantang, pandai carut-carut sikit dan mencari kelemahan atau 3gp pihak lawan. Itu saje. Senang bukan ?

Cara no 6 dan last sekali tu penconteng malas nak cakap banyak. Tengok pon penconteng dah menyirap. Ape jadah cara ni boleh keluar kat gugel pon penconteng tak tahu. Orang pertama yang keluarkan idea tentang cara ni memang genius dan orang-orang yang terpedaya pulak memang bangang. Pustop !!
 
Penconteng nak ucapkan tahniah kepada Amir kechik dan Madihah kerana berjaya melansungkan perkahwinan mereka baru-baru ini. Lu orang bernasib baik woii puaka macam penconteng tak dapat datang.

No comments: